Een incassobureau inhuren voor je debiteurenbeheer

Een incassobureau kan je inhuren voor incassozaken, maar tevens voor debiteurenbeheer. Debiteuren zijn je klanten die nog niet betaald hebben. Het is belangrijk dat je debiteuren de openstaande facturen betalen binnen de gestelde termijn en een incassobureau kan je hierbij helpen. Iedere ondernemer heeft te maken met deze taak. Het is een taak die zowel jij als andere ondernemers vaak niet prettig vinden om uit te voeren en zeker niet om een strikt debiteurenbeheer te hanteren. Een goede relatie met je klanten wil je niet op het spel zetten, maar je wilt wel betaald krijgen voor de geleverde diensten. Daarom is een incassobureau een prima middel om in te zetten.

Debiteurenbeheer uitbesteden aan een incassobureau is een goede keuze

Het is belangrijk dat de uitvoering van je debiteurenbeheer verricht wordt met een goede uitvoering. Om te beginnen zal je de huidige processen in kaart moeten brengen. Hoe zijn deze processen momenteel ingericht en waar schuilen de mogelijke risico’s? Een incassobureau dat debiteurenbeheer verzorgt kan je hierop een goede feedback geven. De feedback zal professioneel, kritisch en nuchter zijn zodat je weet wat waar je aan toe bent. Met de juiste feedback zal je onderneming namelijk verder geholpen worden en zullen je klanten sneller betalen. Op deze manier verbetert je cashflow en krijg je een hogere klanttevredenheid. 

Debiteurenbeheer is erg belangrijk

Als je de cashflow gaande wilt houden binnen je onderneming dan is het belangrijk dat je debiteuren openstaande facturen snel betalen. Op deze manier heb je direct meer geld beschikbaar binnen je onderneming. Hierdoor heb je de ruimte om je ambities na te streven. Op het moment dat je facturen te lang openstaan dan is het mogelijk dat je onvoldoende geld beschikbaar hebt om je ambities waar te maken. Een efficiënt debiteurenproces en een goed debiteurenbeheer zorgt ervoor dat je cashflow verbetert, je klanten sneller zullen betalen en een hogere klanttevredenheid. 

Een efficiënt debiteurenproces

Op het moment dat je maandelijks vele facturen verstuurt, maar niet de juiste mensen in dienst hebt, genoeg tijd hebt of de juiste middelen dan is het verstandig om dit uit te besteden aan bijvoorbeeld een incassobureau. Dit levert je per direct meer tijd en geld op. Doordat je facturen snel betaald zullen worden heb je alle tijd om je bezig te houden met andere zaken binnen je onderneming. 

Hoeveel kost het om je debiteurenbeheer uit te besteden

Het uitbesteden van je debiteurenbeheer kost je een vaste vergoeding per maand. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en heb je een goed en transparant overzicht in de kosten. Op een platform heb je een inzicht in het complete debiteurenproces. Hier zie je ook terug waar de eerste herinnering en de laatste aanmaning is verstuurd. Als een debiteur is overgedragen aan de incassoafdeling van het incassobureau dan zie je dit ook in een oogopslag.   

Waarom een incassobureau de juiste keuze is

Als je besluit om je debiteurenbeheer uit te besteden aan een incassobureau is het fijn dat deze gelijk de juiste expertise in huis hebben op het moment dat er een incassozaak gestart moet worden. Je hoeft hiervoor dan geen andere partij meer in te schakelen, waardoor je dit ook veel tijd zal schelen. Neem daarom snel contact op met Incassonet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.