Ben je van plan een eigen onderneming te starten? Maak dan deze fouten niet!

onderneming

Droom je er al jaren van een eigen onderneming te starten? Dat kan een hele leuke uitdaging zijn! Bij zowel een kleinere als grotere onderneming komt van alles kijken en aan het begin kan dit nogal eens behoorlijk overweldigend zijn. Veel mensen maken hierdoor fouten die helemaal niet nodig zijn. Benieuwd welke fouten dat zijn? Lees ze dan hier, zodat je ze zelf niet meer hoeft te maken. Handig!

Onbetaald werk doen

Veel bedrijven blijven het maar proberen: ze vragen of ondernemers gratis werk willen doen. Ze vragen bijvoorbeeld of je een opdracht gratis zou willen doen, en wanneer je deze goed genoeg gemaakt hebt, dat er dan misschien een kans is dat je een klus kunt krijgen. Dit slaat nergens op. Waarom zou je als ondernemer onbetaald werk gaan doen? Ook voor een proefopdracht mag je geld vragen. Spreek dus met je eventuele toekomstige opdrachtgever af tegen wat voor bedrag je een proefopdracht wil maken.

Niet alle afspraken op papier hebben staan

Bij een samenwerking is het ontzettend belangrijk dat je alles op papier hebt staan. Misschien lijkt het bij sommige zaken overbodig om deze op te schrijven, maar wanneer je dit niet doet, kun je voor vervelende situaties komen te staan. Je hebt namelijk dan geen bewijs voor een gemaakte opdracht en de afspraak is dus niet rechtsgeldig. Zorg er dus voor dat alles zwart op wit staat, van de duur van de opdracht, van de gemaakte afspraken tot het geld dat je gaat verdienen.

Een verkeerd bedrag hanteren

Over dat geld gesproken… veel beginnende ondernemers zetten zich voor een verkeerd bedrag in de markt. Vaak schatten ze zichzelf te laag in. Ze verwachten dat dit aantrekkelijk is voor werkgevers, maar dat is juist niet het geval. Vaak is het zo dat bedrijven niet geloven in de kwaliteit, wanneer iets voor een laag bedrag wordt aangeboden. Het is dus zaak om op onderzoek uit te gaan en te ontdekken wat een redelijk bedrag is voor het soort dienst dat jij wil aanbieden als ondernemer.

Geen hulp vragen

De laatste fout die beginnende ondernemers maken, is dat ze geen hulp inschakelen. Doe dit juist wel! Niet iedereen is overal goed in en het is zonde van je eigen tijd als je elke vrije avond en elk weekend aan de slag moet om een klus te klaren die iemand anders veel sneller voor je kan doen. In die tijd kun jij je veel beter richten op de zaken waar jij goed in bent. Dat is uiteindelijk veel voordeliger voor jou als ondernemer. Zorg voor een fijne werkplek, de juiste kantoorartikelen en plan je tijd goed in. Je zult zien dat je hierdoor op de juiste manier te werk kunt gaan.

Veel succes met je onderneming!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.