Boekhoudkundig advies

Boekhoudkundig advies

Er komt als ondernemer best veel op je af. Als het betrekking heeft op jouw vakgebied, dan is dat geen enkel probleem. Het wordt echter een ander verhaal als het over financiële en boekhoudkundige vraagstukken gaat. Gelukkig kun je echter altijd de specialist in boekhoudkundig advies inschakelen.
Liever zelf uit kostenbesparingen

De meeste ondernemers doen hun boekhouding in eerste instantie liever zelf. Op die manier sparen ze kosten uit. In de praktijk van alledag valt het echter niet mee zelf de boekhouding te doen. Ten eerste vanwege de factor tijd en ten tweede vanwege het feit dat je expertise vaak onvoldoende is. Het inschakelen van een boekhouder voor boekhoudkundig advies is dan ook het meest verstandige wat je als ondernemer kunt doen. Door een actuele boekhouding heb je veel meer inzicht in hoe goed of slecht het met je bedrijf gaat en neem je bovendien beslissingen op basis van data. Want het bekende onderbuik gevoel kan je namelijk nog wel eens in de steek laten.

Gebruik een online boekhoudprogramma

Met de moderne maar zeer professionele online boekhoudprogramma’s die er zijn kun je zelf al ondernemer een groot deel van je boekhouden op zeer eenvoudige wijze doen. Je hoeft tegenwoordig zelfs geen bonnetjes te bewaren, die scan je namelijk gewoon in. Voor de specifieke onderdelen echter, kun je maar beter een beroep doen op boekhoudkundig advies.

Geen gedoe met de belastingdienst

Laat de boekhouder bijvoorbeeld wel de belastingzaken namen jouw onderneming doen en maak hem verantwoordelijk voor de salarisadministratie. Dit zijn twee toch meer complexe voorbeelden die bij het voeren van een boekhouding komen kijken. Dan weet je dat deze belangrijke zaken in elk geval goed geregeld worden. Met de belastingdienst wil je geen gedoe, je personeel moet gewoon steeds een kloppend salaris krijgen met een eveneens correcte loonstrook. Door dus een deel zelf te doen en in andere gevallen de boekhouder te vragen, bespaar je toch nog een beetje geld en tijd. Is dit dan een voorbeeld van een echte win-winsituatie?