Vergroot jouw kennis met de Wft Basis

Ben je van plan om de opleiding Wft Basis te volgen of wil je jezelf meer oriënteren in de mogelijkheden? Dan heb je veel informatie tot jouw beschikking. Dit maakt het mogelijk om jezelf zo goed mogelijk in te lezen voordat je met een opleiding gaat beginnen. Daarnaast moet je gaan kijken waar je de opleiding kunt gaan doen. Een van de opleidingsinstituten waar deze basisopleiding te vinden is, is Lindenhaeghe. Maar wat houdt deze opleiding precies in en waar moet je op gaan letten? Na het lezen van onderstaande informatie kun je zelf aan de slag.

Wft Basis biedt de start van jouw carrière

De Wft Basis is een opleiding die verplicht is voor iedereen die binnen de financiële sector aan de slag wilt gaan. Door het afronden van de opleiding en het bijbehorende examen zorg je er namelijk voor dat je aan kunt tonen dat je vakbekwaam bent. Met het diploma op zak mag je financieel advies gaan geven aan klanten. Deze opleiding is er voornamelijk voor bedoeld om de algemene kennis te weten en ervoor te zorgen dat je goed op weg gaat naar een van de specialisaties die binnen het vakgebied te vinden zijn. 

Alles wat je tegenkomt in de praktijk

Wft Basis gaat dus om de basis van financieel advies. Je moet goed weten welke regels en wetten er gelden binnen de sector. Op deze manier kan je iemand beter advies uitbrengen en zorg je ervoor dat je geen misstappen maakt. Je zult hierdoor voornamelijk moeten stampen. Echter wordt er ook aandacht besteed aan de praktijk. Zo komen er verschillende problemen en vragen voorbij die je tijdens jouw werk ook tegen kunt komen. Aan de hand van de opgedane kennis moet je deze kunnen oplossen of beantwoorden samen met andere medestudenten. 

Het examen met succes afronden

Bij de opleiding Wft Basis is een examen van toepassing. Dit examen kun je het beste direct na het afronden van de opleiding doen. Hiermee weet je zeker dat alles nog vers in jouw hoofd zit en je ook met de actuele problemen te maken hebt. Je moet het examen met succes afronden om het diploma in ontvangst te mogen nemen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je ook nog een PE-opleiding moet doen om de geldigheid van jouw Wft diploma te kunnen behouden. Kijk daarom ook naar deze mogelijkheden. 

Jezelf nog verder gaan ontwikkelen

Wanneer je Wft Basis afgerond hebt, kun je je gaan specialiseren in een van de takken binnen financieel adviseur. Zo kun je jouw kennis verder gaan ontwikkelen op het gebied van zorg, maar ook op consumptief of hypothecair krediet, andere vermogens of schades. In totaal zijn er negen modules te vinden, die afzonderlijk van elkaar gevolgd kunnen worden en uiteindelijk kunnen zorgen dat je binnen de juiste specialisatie aan kunt tonen dat je vakbekwaam bent. Lees jezelf daarom helemaal in op www.lindenhaeghe.nl en bekijk hoe je zelf jouw ontwikkeling het beste door kunt maken voor jouw carrière. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.