Wat te doen als je als onderneming last hebt van wanbetalers

incassoadvocaat

Als je een eigen onderneming hebt kan het nog wel eens voorkomen dat een klant niet betaald. Dit kan erg frustrerend zijn. Het is dan een goed idee om een incassobureau in te schakelen. Bij een incasso wordt het geld dat nog betaald moet worden door een klant of afnemer door een andere partij geregeld. Wil je meer weten over hoe dit in zijn werking gaat en wat beter werkt? Lees het in dit blog.

Wat werkt beter tegen wanbetalers, een incassoadvocaat of een deurwaarder?

Een veel voorkomende vraag is of een deurwaarder of een incassoadvocaat beter werkt tegen wanbetalers. Een incassoadvocaat en een deurwaarder zijn beide door het gerechtshof aangesteld om te incasseren. Alleen heeft een incassoadvocaat meer bevoegdheden dan een deurwaarder. Zo kan een deurwaarder alleen bedragen tot 25.000 euro incasseren. Een incassoadvocaat kan bedragen boven de 25.000 euro gewoon afhandelen. Een incassoadvocaat kan ook juridische conflicten oplossen, een deurwaarder is hier niet bevoegd voor. Ook kan een advocaat zwaardere incassomiddelen inzetten dan een deurwaarder of incassobureau. Zo kan een advocaat een faillissement aanvraag indienen tegen wanbetalers. Ook kunnen ze beslag leggen op goederen van wanbetalers.

Is het duur om een incassoadvocaat in te schakelen?

Vaak denken mensen als ze een advocaat inschakelen dat ze veel geld kwijt zullen zijn aan de diensten. Dit is wel het geval als het om een normale advocaat gaat. Een incassoadvocaat werkt op basis van no cure no pay. Dit betekent dat als er niks geïncasseerd wordt er geen uurtarief of kosten betaald moeten worden aan de advocaat. Een ander voordeel aan de no cure no pay regel is dat als er wel geïncasseerd wordt dat je als onderneming helemaal niks hoeft te betalen. Bij een succesvolle incasso worden alle kosten op de debiteur verhaalt. Zo hoef je bij het inschakelen van een advocaat voor incasso je helemaal niet druk te maken over een uurtarief of dat de incasso goed verloopt. In beide gevallen ben je niks kwijt. Zo is er bijna geen risico aanwezig als je deze dienst inschakelt.

Daarnaast zorgt het er ook voor dat de incassoadvocaat alles probeert om de incasso succesvol te laten verlopen. Aangezien ze niet betaald krijgen als de incasso geen succes is. Zo ben je verzekert dat alles uit de kast wordt gehaald om het tot een succes te brengen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.