4 tips voor restauranthouders om meer omzet te draaien

Als je een restauranthouder bent dan heb je waarschijnlijk een zwaar jaar te verduren gehad. Nu alles weer open gaat zijn er gelukkig ook weer meer kansen op de horizon om een goede omzet te gaan draaien, en we hebben hier vier tips voor jou om de op weg te helpen. Van menu engineering tot het inschakelen van de horeca specialist, we zullen je hier vier belangrijke tips geven zodat je weer lekker winst kan gaan maken in het aankomende jaar.

Zorg voor een aantrekkelijk menu

Menu engineering is het woord van de dag als je wil zorgen voor een aantrekkelijk menu. En dat wil je, want dat vertaalt zich direct in meer verkochte gerechten. Menu engineering zorgt ervoor dat jouw menu makkelijker te lezen is, en zorgt ervoor dat men psychologisch wordt gemotiveerd om een keuze te maken. Goede horeca software is ontzettend belangrijk. De investering die je hierin doet is deze dan ook dubbel en dwars waard. 

Schakel de specialist in.

Horeca specialisten staan altijd beschikbaar om software aan te leveren, of eventueel zelfs op maat gemaakt advies. De gemiddelde horeca specialist rekent niet veel kwa tarieven aangezien ze vaak niet veel tijd nodig hebben om een goed geïnformeerd advies te geven. Je kan hierbij denken aan alles van de administratie van het personeel tot het inkopen van ingrediënten.

Zorg voor meer klanten

Het goede nieuws is dat er nu een hoop mensen zijn die er eindelijk weer eens op uit kunnen. Doe daar dan ook je voordeel mee en organiseer waar mogelijk gezelligheden waar mensen naartoe kunnen komen. Buiten dat is het goede woord van de klant natuurlijk ook altijd een van de meest effectieve marketing instrumenten, dus zorg dat iedereen blij het pand verlaat.

Vind je eigen niche

Competitie kan lastig zijn wanneer er een hoop deelnemers meespelen. Als je er echter voor zorgt dat jouw restaurant iets kan brengen wat de rest niet heeft, dan creëer je hiermee je eigen gat in de markt. Je hebt dan ook niet het probleem dat je met andere restaurants dezelfde klanten bediend. Oftewel, je creëert gewoon je hele eigen klantenbasis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.