Ondernemen en thuiswerk

thuiswerk

Als ondernemer klop je dikwijls heel wat uren en hol je van de ene vergadering naar de andere. Door het onregelmatige uurrooster en het drukke werkschema is het bovendien ook niet altijd mogelijk om naar kantoor te komen. Thuiswerk kan in dit geval een oplossing zijn en biedt zelfs heel wat voordelen voor jou als ondernemer. 

Kostenbesparing

thuiswerken kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. Zo moet je geen aparte kantoorruimte huren of onderhouden, wat resulteert in lagere kosten. Bovendien kan je zo besparen op reiskosten, parkeerkosten en andere gerelateerde uitgaven. Zorg er echter wel voor dat je ook thuis over de benodigde infrastructuur beschikt. Denk bijvoorbeeld aan een printer om financiële rapporten en presentaties te kunnen printen. Gebruik je een HP printer? Bestel dan ook direct de benodigde HP inkt zodat je nooit zonder zit. Bij webshops zoals 123inkt bestel je snel inktpatronen voor de meest courante HP series zoals de HP Deskjet, OfficeJet en Envy. HP 301 cartridges bijvoorbeeld, passen in meer dan 40 verschillende HP printers. Let er wel op dat niet elke printer uit die reeksen de HP 301 cartridge serie ondersteunt. Door te zoeken op het printertype weet je direct welke cartridge geschikt is voor jouw printer. Gebruik je een printer van een ander merk? Ook dan vind je bij 123inkt inktpatronen en toners van courante merken zoals Brother, Epson en Canon.

Flexibiliteit en autonomie 

thuiswerken geeft je de flexibiliteit om je eigen werktijden en schema’s te bepalen. Of je nu een ochtendmens bent en graag vroeg begint, of juist productiever bent in de avonduren, thuiswerken stelt je in staat om je eigen werkritme te bepalen. Dit leidt tot een betere balans tussen werk en privéleven, waarbij je meer controle hebt over je tijd en de mogelijkheid hebt om belangrijke persoonlijke verplichtingen naadloos in je werkdag te integreren.

Hogere productiviteit 

Voor veel ondernemers kan thuiswerken leiden tot een verhoogde productiviteit. Je wordt immers niet afgeleid door kantoorlawaai, vergaderingen of andere onderbrekingen zodat je je kan concentreren op je taken en efficiënter kan werken in een rustige omgeving. 

En last but not least, thuiswerken draagt bij aan een verminderde ecologische voetafdruk. Minder woon-werkverkeer betekent minder uitstoot van broeikasgassen en een lagere impact op het milieu. Op die manier draag je als ondernemer bij aan duurzaam ondernemen en het verminderen van de CO2-uitstoot. 

Als ondernemer is het bovendien interessant om ook je werknemers toestemming te geven om van thuis uit te werken. Door je werknemers de mogelijkheid te bieden om van thuis uit te werken, kan je profiteren van een bredere talentenpool. Zo kan je mensen aannemen die zich buiten de directe regio bevinden, waardoor je hooggekwalificeerde professionals kan bereiken die anders niet beschikbaar zouden zijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat de voordelen van thuiswerken afhankelijk zijn van de aard van jouw bedrijf. Niet alle bedrijven zijn immers geschikt voor thuiswerken en als ondernemer kan je nog steeds de voorkeur geven aan een traditionele kantooromgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.